Transport og miljø

Aktuelt


Norwegians klimaprofil

Norwegian hevder at flyreiser er like miljøvennlige som togreiser i Norge. Det stemmer ikke. 

Oppvarmende fjærskyer

Cirrusskyer fra flyenes kondensstriper står for en betydelig andel av oppvarmingen fra flytrafikk. Klarer vi å styre unna denne skydannelsen, begrenser vi også oppvarmingen fra sektoren.

På tide med en realitetsorientering?

Dersom den globale oppvarmingen ikke skal overstige to grader cel­sius, må klimagassutslippene reduseres med anslagsvis 85 % innen 2050. Kan norsk samferdsel leve opp til en slik ambisjon? Kanskje er det på tide med en realitetsorientering, skriver leder for TEMPO-prosjektet Lasse Fridstrøm. 

Mer...

Presseklipp


Vil ha rushtidsavgift

E24.no: Flertallet i befolkningen er positive til køpriser fremfor tradisjonelle bompenger.

Lyntog bra for klimaet

Hurtigtog kan gi klimagevinst både til Stockholm, Trondheim og Bergen, konkluderer høyhastighetsutredningen. Men Stavanger er det verre med.

Lyntog gir ikke klimagevinst

Lyntog i Norge vil i et 60-årsperspektiv ikke gi klimagevinst, ifølge en delrapport om prosjektet. Grunnen er blant annet CO2-utslipp i forbindelse med bygging av tunneler.

Mer...

Kan lade elbiler i alle fylker

Klima: Siden oppstarten har Transnova gitt støtte til nesten 2000 ladepunkter for elektriske biler. Innen 1. oktober skal alle være ferdige.

Transnova er et statlig program som er opprettet for å redusere CO2-utslippene fra transportsektoren i Norge. Noe av det første Transnova gjorde etter oppstarten i 2009, var å utlyse støtte til bygging av ladestasjoner for elbiler. Resultatet er 1925 ladepunkter finansiert av Transnova over hele Norge, hvorav omtrent halvparten allerede er etablert og resten skal ferdigstilles innen 1. oktober. Totalt vil Norge da ha over 2700 ladepunkter for elbil, fordelt på rundt 830 ladestasjoner.

Les mer på www.cicero.uio.no