Transport og miljø

Aktuelt


Norwegians klimaprofil

Norwegian hevder at flyreiser er like miljøvennlige som togreiser i Norge. Det stemmer ikke. 

Oppvarmende fjærskyer

Cirrusskyer fra flyenes kondensstriper står for en betydelig andel av oppvarmingen fra flytrafikk. Klarer vi å styre unna denne skydannelsen, begrenser vi også oppvarmingen fra sektoren.

På tide med en realitetsorientering?

Dersom den globale oppvarmingen ikke skal overstige to grader cel­sius, må klimagassutslippene reduseres med anslagsvis 85 % innen 2050. Kan norsk samferdsel leve opp til en slik ambisjon? Kanskje er det på tide med en realitetsorientering, skriver leder for TEMPO-prosjektet Lasse Fridstrøm. 

Mer...

Presseklipp


Vil ha rushtidsavgift

E24.no: Flertallet i befolkningen er positive til køpriser fremfor tradisjonelle bompenger.

Lyntog bra for klimaet

Hurtigtog kan gi klimagevinst både til Stockholm, Trondheim og Bergen, konkluderer høyhastighetsutredningen. Men Stavanger er det verre med.

Lyntog gir ikke klimagevinst

Lyntog i Norge vil i et 60-årsperspektiv ikke gi klimagevinst, ifølge en delrapport om prosjektet. Grunnen er blant annet CO2-utslipp i forbindelse med bygging av tunneler.

Mer...

Denne bilen blir en avgiftsvinner

Hegnar Online: Snart kommer det en bil til Norge med et ekstremt lavt utslipp og forbruk, fire seter og en rekkevidde på over 50 mil. Den blir vinneren med de justerte bilavgiftene.

Under Paris-utstilingen som pågår nå er nye Astra stasjonsvogn (Sports Tourer) den store nyheten på Opels stand. I likhet med andre bilprodusenter er (selvfølgelig) også Opel opptatt av å få ned forbruket og dermed CO2-utslippet på sine biler. I den forbindelse er General Motors familiebil Opel Ampera en meget spennende bil. Les mer på hegnar.no