Transport og miljø

Aktuelt


Norwegians klimaprofil

Norwegian hevder at flyreiser er like miljøvennlige som togreiser i Norge. Det stemmer ikke. 

Oppvarmende fjærskyer

Cirrusskyer fra flyenes kondensstriper står for en betydelig andel av oppvarmingen fra flytrafikk. Klarer vi å styre unna denne skydannelsen, begrenser vi også oppvarmingen fra sektoren.

På tide med en realitetsorientering?

Dersom den globale oppvarmingen ikke skal overstige to grader cel­sius, må klimagassutslippene reduseres med anslagsvis 85 % innen 2050. Kan norsk samferdsel leve opp til en slik ambisjon? Kanskje er det på tide med en realitetsorientering, skriver leder for TEMPO-prosjektet Lasse Fridstrøm. 

Mer...

Presseklipp


Vil ha rushtidsavgift

E24.no: Flertallet i befolkningen er positive til køpriser fremfor tradisjonelle bompenger.

Lyntog bra for klimaet

Hurtigtog kan gi klimagevinst både til Stockholm, Trondheim og Bergen, konkluderer høyhastighetsutredningen. Men Stavanger er det verre med.

Lyntog gir ikke klimagevinst

Lyntog i Norge vil i et 60-årsperspektiv ikke gi klimagevinst, ifølge en delrapport om prosjektet. Grunnen er blant annet CO2-utslipp i forbindelse med bygging av tunneler.

Mer...

Kunnskapsstatus om klima og transport, 17.-18.juni

Forskningsprosjektet TEMPO har siden 2009 studert effekten av klimatiltak og konsekvensene av klimagassutslipp i samferdselssektoren. Målet har vært å frambringe kunnskap om hvilke virkemidler som er de mest effektive på veien mot et mer klimavennlig transportsystem. I juni avsluttes prosjektet med presentasjoner av forskernes viktigste funn. Dag én av konferansen vil foregå på norsk, mens dag to vil foregå på engelsk. 

Dato: 17.-18. juni 2014

Påmelding her 

 

 


Sted/veibeskrivelse:Forskningsparken, Oslo

 Spørsmål kan rettes til: 

Lasse Fridstrøm, prosjektleder TEMPO

Eilif Ursin Reed, kommunikasjonsrådgiver, TEMPO